Bojo (cassave-dessert)

Bojo (cassave-dessert)

Bojo (cassave-dessert)

Aantal personen: 10

Bereidingstijd:

90 minuten.

Ingrediënten

300 ml Kotomisi Cocosmelk
geraspt: 1 kilo Cassave
mespuntje zout
1 1/2 kopje melk
300 gram suiker
125 gram cocos (gemalen)
1 eetlepel kaneel
50 gram rozijnen
amandel essence
2-3 pakjes (16-24 gram) vanillesuiker
175 gram roomboter
muisjes

Bereiden

Alle ingrediënten goed mengen en de amandel essence druppelsgewijs naar smaak toevoegen; de massa overdoen in een beboterde cakeblik, hierop een paar klontjes boter leggen en in een voorverwarmde oven op 175-200 graden 1- 1 1/2 uur bakken. Met een vork prikken om te kijken of de bojo goed gebakken is.
Serveertip: De bojo 1/2-1 uur af laten koelen en daarna in stukjes snijden; garneer de bojo met muisjes of met amandelschaafsel.

Variatietip: Gebruik in plaats van witte suiker bruine suiker; in Suriname wordt over het algemeen bruine suiker gebruikt.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus