Aantal personen: 10
90 minuten.
300 ml Kotomisi Cocosmelk
geraspt: 1 kilo Cassave
mespuntje zout
1 1/2 kopje melk
300 gram suiker
125 gram cocos (gemalen)
1 eetlepel kaneel
50 gram rozijnen
amandel essence
2-3 pakjes (16-24 gram) vanillesuiker
175 gram roomboter
muisjes
Alle ingrediënten goed mengen en de amandel essence druppelsgewijs
naar smaak toevoegen; de massa overdoen in een beboterde cakeblik, hierop
een paar klontjes boter leggen en in een voorverwarmde oven op 175-200
graden 1- 1 1/2 uur bakken. Met een vork prikken om te kijken of de bojo
goed gebakken is.
Serveertip: De bojo 1/2-1 uur af laten koelen en daarna in stukjes
snijden; garneer de bojo met muisjes of met amandelschaafsel.
Variatietip: Gebruik in plaats van witte suiker bruine suiker; in Suriname wordt over het algemeen bruine suiker gebruikt.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |